Kommuner bryder loven

Flere kommuner bryder loven, når de undlader at slå ledige job op på jobportalen jobnet.dk.

I Odense Kommune er det kun 4 ud af samtlige 82 tilgængelige jobopslag fra kommunens hjemmeside, der ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens stikprøve også har fundet vej til den offentlige jobportal, jobnet.dk. Det gør Odense til den af de udvalgte kommuner, som er længst fra at leve op til lovkravet om, at alle ledige offentlige job skal slås op på jobnet.dk fra 1. januar 2007.

Trods det opsigtsvækkende resultat har borgmester Jan Boye (K) ikke hørt om problemerne.

»Jeg har ikke kendskab til sagen, men jeg vil naturligvis undersøge sammenhængen. Hvis stillinger skal slås op på jobnet.dk, skal vi selvfølgelig sørge for, at det sker,« siger Jan Boye.

Arbejder på det
HR-afdelingen i Odense Kommune er til gengæld opmærksom på de omfattende problemer. Afdelingen oplyser, at kommunen er i færd med at udarbejde en omfattende rekrutteringsstrategi, så kommunen kan komme problemerne til livs før jul.

Problemerne skyldes ifølge afdelingen dels tekniske problemer, dels, at kommunens decentrale struktur indebærer, at de mange arbejdspladser i kommunen på nuværende tidspunkt selv står for at slå ledige stillinger op.

I Vordingborg Kommune mangler knap halvdelen af kommunens opslåede stillinger på jobnet.dk - 12 ud af 26.

Borgmester Henrik Holmer (S) vil nu finde ud af, hvorfor det er tilfældet.

»Det skal vi selvfølgelig have optimeret. Måske skal vi have ændret nogle rutiner,« siger han.

Han tror dog ikke, at det har resulteret i færre ansøgere.

»De fleste stillinger inden for f.eks. sundhed og ældreomsorg bliver formentlig stadig søgt via lokalaviserne, men selvfølgelig skal de også slås op på jobnet,« påpeger han.

I Egedal Kommune er det ligeledes knap halvdelen af jobbene, der ikke er slået op på jobnet, nemlig 14 ud af 31.

I Nordfyns Kommune går det noget bedre. Her mangler 4 ud af 13 opslag.

»Jeg har ikke hørt om det tidligere, så jeg håber ikke, at det er et generelt problem, men jeg vil selvfølgelig undersøge, hvordan det hænger sammen og sikre, at det bliver gjort, som det skal,« siger konstitueret kommunaldirektør Jes K. Hansen, Nordfyns Kommune.

At problemet ikke er gældende i alle kommuner, er Tønder Kommune et godt bevis på. Her var samtlige 31 jobopslag at finde på jobnet.dk.

Læs også