TV 2 fyrer Jens Rohde

Allerede mandag besluttede TV 2 at fyre radiodirektør Jens Rohde, men for at undgå støj i valgkampen blev det først meddelt onsdag. Den kommende direktør får indtil 2009 til at skabe en økonomisk bæredygtig radiostation.

»TV 2's ledende medarbejdere er folk, der er rimeligt velfunderede. Jens Rohde har jo erkendt, at han har dummet sig, og han ved udmærket, hvad der er relevant at kommentere. Vi overlader trygt definitionen af grænserne til ham.«

Det var udmeldingen fra TV 2's bestyrelsesformand, Niels Boserup, da den nu fyrede radiodirektør for et år siden bragte sig selv og public service-stationen i fokus for offentligt at sige, at Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt, er en svag statsministerkandidat, der er nået langt i kraft af sit køn.

Men Jens Rohde magtede ikke selv at definere grænserne i sit job, og dagen efter folketingsvalget blev han fyret for sin indblanding i selve valgkampen, hvor han optrådte som kilde i en artikel i Ekstra Bladet om, at Socialdemokratiets politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, angiveligt lækkede fortrolige oplysninger til Venstre op til folketingsvalget i 2005.

»Vi kan ikke få tvivlen om, hvilken rolle Jens Rohde har spillet i Ekstra Bladets artikel til at forsvinde, og den tvivl kan vi ikke leve med,« siger Anders Kronborg, konstitueret adm. dir. for TV 2.

Han oplyser, at beslutningen om at fyre Jens Rohde blev truffet mandag, men først offentliggjort onsdag for ikke at skabe yderligere støj i valgkampen.

Selv om Jens Rohde er fortid på TV 2, hænger mediehuset stadig på en radiokanal, som langt fra lever op til forventningerne.

Anders Kronborg kan ikke sige, hvilken profil TV 2 går efter som ny direktør til at rette op på radiokanalen, idet Merete Eldrup tiltræder som ny adm. dir. for TV 2 den 1. december og skal inddrages i processen med direktøransættelsen.

»Men det er klart, at lyttertallet skal løftes markant. Desuden skal vi magte at få flyttet en del af annoncemarkedet over på radiomediet, ellers kan radiokanalen ikke økonomisk gå i nul. Vi skal kunne se en vej mod et nulresultat i 2009, ellers må vi lukke den,« siger Anders Kronborg.

Jens Rohde ønsker ikke at udtale sig, men skriver i en pressemeddelelse, at han ikke har brugt sin position på TV 2 til at fremme politiske holdninger.

»Jeg har alene i den verserende sag bekræftet oplysninger og oplevelser fra min fortid på Christiansborg og ikke på nogen måde udtalt mig holdningsmæssigt eller ageret politisk,« konstaterer Jens Rohde.

TV 2 Radios nyheds- og programchef, Suzanne Moll, er konstitueret i stillingen som radiodirektør.


Læs også