Carlsberg indtog atter scenen

Der var torsdag en nervøs stemning på Københavns Fondsbørs, hvilket betød lav omsætning og faldende kurser. Således lukkede C20-indekset 1,5 pct. lavere i 481,92. Carlsberg/Heinekens nye bud på S&N var i centrum.

»Der er ikke nogle betydelige internationale nyheder, som er den direkte årsag til den europæiske nedtur. Det er de samme spekulationer om subprime-nedskrivninger, der præger markedet. Der er kun få købere i markedet, og investorerne holder sig på sidelinjen,« sagde aktiehandelschef Mads Zink fra Danske Markets.

Carlsberg forhøjer
Carlsberg faldt 0,2 pct. til kurs 647. Carlsberg/Heineken har forhøjet tilbuddet til aktionærerne i Scottish & Newcastle med 30 pence til 750 pr. aktie, hvilket dog hurtig blev afvist af S&N.

»Vores forretninger går videre trods buddet på S&N. Det hæmmer ikke vores forretningsdrift, men det er klart, at vi håber på en afklaring - jo hurtigere jo bedre,« sagde koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen.

D/S Norden steg 2,8 pct. til kurs 557, efter at rederiet opjusterede sin indtjeningsforventning til 2007. Tørlastrederiet opjusterede forventningerne med 110 mio. dollars til 670-700 mio. dollars.

»For mig at se er aktien jo ikke faldet på dårlige udsigter for tørlastmarkedet, der stadig ligger på et rekordniveau. Den er faldet på en frygt for, at man har kørt aktiekursen for højt op, og meddelelsen fra Norden bekræfter, at det har man ikke. En opjustering på 110 mio. dollars understreger, at markedet er ekstremt stærkt, og at Norden formår at udnytte det,« sagde aktiechefanalytiker Jacob Pedersen.

Ifølge ING var Lundbecks kvartalsregnskab solidt. Lundbeck, der lukkede 3,3 pct. lavere i kurs 148, mangler en afløser til Lexapro, og derfor fastholder ING anbefalingen "hold" på aktien.

Stadig fokus på banker
Danske Bank lukkede 1,2 pct. lavere i kurs 208,3. Den europæiske banksektor fik ekstra opmærksomhed, efter at britiske Barclays torsdag meddelte, at banken som ventet nedskriver værdier grundet kreditkrisen.

De største tabere i C20-regi var Vestas, som tabte 5,1 pct. til 471, og FLSmidth, som lukkede 4,9 pct. lavere i 481.

A.P. Møller - Mærsk, der lukkede 0,9 pct. lavere i kurs 67.300, fik dårlig nyt fra det hollandske finanshus ING. Containerrederiet bliver hårdt ramt af faldende rater for fragt af containere. ING fastholder sin salgs-anbefaling af APM.

Konsolideringen i luftfartsbranchen fik ny luft, efter at spanske Iberia modtog opkøbstilbud fra Gala Capital, hvilket fik Iberia til at stige 3,4 pct. SAS lukkede 1,8 pct. lavere i kurs 83.

Atlantic Petroleum, der faldt 4,2 pct. til 1.845, kan være nødsaget til at nedjustere forventningerne grundet udskydelse af produktionen i Chestnut-oliefeltet.

RB-Børsen

Læs også