Nøgletal støttede kurserne

Obligationskurserne oplevede små stigninger i løbet af torsdagen, og det gav mindre rentefald. Dagens inspiration skulle findes i USA, hvor forbrugerpriserne og de ugentlige arbejdsløshedstal understøttede obligationskurserne.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,20 point højere i kurs 99,00 med en effektiv rente på 4,16 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,13 point højere i kurs 89,75 med en effektiv rente på 5,10 pct.

Kl. 14.30 fik investorerne de amerikanske forbrugerpriser for oktober, hvilket ikke affødte de store overraskelser, men heller ikke gav grund til de store inflationsbekymringer.

Ved eftermiddagstid fik investorerne også de ugentlige arbejdsløshedstal. Opgørelsen steg i seneste uge til 339.000 ansøgninger om understøttelse fra opreviderede 319.000 i forrige uge. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en lille stigning til 320.000 nytilmeldte ledige.

»Jobless Claims (de ugentlige arbejdsløshedstal, red.) og forbrugerprisopgørelsen, som var på linje med forventningerne, understøttede mulighederne for en amerikansk rentesænkning, som vi venter i december,« udtaler analytiker Anette Skovgaard fra Nordea Markets.

Den amerikanske erhvervstillidsindikator New York Empire State overraskede positivt, idet den kun faldt til 27,4 fra 28,8 i oktober. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et stort fald til 19,0, men det meget svingende barometer havde ikke styrke til at påvirke obligationskurserne nævneværdigt.

Torsdagens endelige tal for inflationen i eurozonen bød ikke på nogen overraskelser, idet forbrugerpriserne steg 2,6 pct. i oktober, hvilket var helt på linje med første opgørelse og analytikernes forventninger. Kerneinflationen steg 1,9 pct. i oktober, hvilket også var på linje med analytikernes forventninger.

RB-Børsen

Læs også