Annoncemarked i storform

Årets Aurora-prisvinder blev reklamebureauet Uncle Grey for annoncen for Verdensnaturfonden WWF, som sætter fokus på udryddelsen af regnskov.

Det går forrygende for annoncemarkedet, som for femte år i træk oplever fremgang. Det er derfor en tilfreds Klaus Høeg-Hagensen, der som annoncedirektør på Morgenavisen Jyllands-Posten og 24timer kan se tilbage på et travlt år.

»2007 har på alle måder været et rigtig godt år på annoncemarkederne, og på trods af den meget hårde konkurrence, som året også har budt på, lander vi et godt stykke over niveauet for 2006,« siger direktøren.

Meget tyder på, at udviklingen fortsætter.

»2008 vil uden tvivl også blive et godt år for annoncemarkedet, ligesom vi fortsat vil opleve en kæmpe vækst på vore elektroniske platforme, især jp.dk, epn.dk og fpn.dk,« siger Klaus Høeg-Hagensen. Han forventer som minimum en gentagelse af niveauet for 2007.

Den store aktivitet på annoncemarkedet afspejler sig også i antallet af indsendte forslag ved årets Aurora-prisuddeling, som er Danmarks ældste reklameprisuddeling, stiftet af Morgenavisen Jyllands-Posten.

I aftes blev prisen uddelt for 37. gang.

Annoncer af høj kvalitet
»Udvalget af indsendte forslag til Aurora-prisuddelingen 2007 har været stort. Vi har modtaget flere end 200 annoncer fordelt på 140 kampagner, og heldigvis er kvaliteten generelt flot,« fortæller Aurora-dommer Bjarke Stemann, kreativ direktør på reklamebureauet Manipulation.as.

»Alle kategori-vindere i år er gode. Og alle Aurora-vindere de foregående fire år har været fremragende. Men vinderen år 2007 har alt, hvad man kan forlange - og lidt til,« siger Bjarke Stemann og slår dermed fast, at dagbladsannoncen ikke alene er i live, men er vital og fuld af energi. eva.andersen@jp.dkLæs også