60 pct. glemmer licens

60 pct. af alle virksomheder og offentlige kontorer glemmer at betale licens. Derfor sender Danmarks Radio i den kommende uge breve ud til over 143.000 virksomheder og offentlige institutioner, der i dag ikke betaler for at have en radio, en pc eller et tv stående på arbejdspladsen.

DR mener, at antallet af sortseere blandt de 140.000 private erhvervsvirksomheder og cirka 3.380 offentlige institutioner er både overraskende og uacceptabelt højt.

Virksomheder og institutioner skal betale 755 kr. om året for en såkaldt erhvervslicens.

»Selv om DR har ført en informationskampagne om medielicensen, ser det ud til, at der er mange virksomheder og offentlige institutioner, der ikke kender til reglerne for erhvervslicens. Derfor sender vi nu et brev direkte til alle, der ikke er tilmeldt, hvor vi forklarer reglerne og opfordrer dem til at få orden på tingene,« forklarer chefen for DRs licenskampagner, Lotte Boas.

Ifølge aftalen om medielicens skal virksomhederne betale én licens for hver adresse, virksomheden er placeret på. Til gengæld dækker medielicensen samtlige apparater i institutionen eller firmaet. Licenspligten gælder også pc'er og mobiltelefoner med internetopkobling.

maria

Læs også