Ingen danske fyres

SAS Danmark har ingen planer om at fyre piloter eller kabinepersonale som konsekvens af luftfartsselskabets beslutning i oktober om helt at droppe Dash-flyene.

Mens SAS Sverige torsdag varslede 230 fyringer, har SAS Danmark ingen planer om at fyre piloter eller kabinepersonale. Det oplyser pressechef Jens Langergaard, SAS Danmark til Ritzau.

»Vi har ikke afsendt et tilsvarende varsel. Vi taler med folk og arbejder på at finde løsninger,« siger han. Ifølge pressechefen havde SAS Danmark 16 af de 27 nu groundede Dash 400 fly, som blev fløjet af omkring 170 piloter, der er særligt uddannet til denne flytype.

»Vi havde - også før vi groundede Dashflyene - mangel på kabinepersonale, så det er piloterne, der er udfordringen,« siger Jens Langergaard.

Mandag trådte SAS Danmarks nye og justerede trafikprogram for resten af året i kraft. Det er 90 pct. identisk med det oprindelige program. På 12 ruter bliver der én daglig afgang mindre, og ruten til Jönköping lukkes midlertidigt - formentlig frem til nytår. Justeringerne skyldes, at SAS på korte og mellemlange ruter ikke råder over fuld erstatning for Dashflyene, der sidst i oktober blev taget helt ud af drift efter tre havarier på mindre end to måneder.

/ritzau/

Læs også