Ny ejer i VVS-grossist

Lemvigh-Müller, som er specialgrossistvirksomhed inden for jern, stål og byggevarer, har købt de unoterede A-aktier i Brdr. A&O Johansen og dermed fået stemmemajoriteten over selskabet.

A-aktierne blev købt fra direktør Niels A. Johansen.

»Det er et godt match for os«, vurderer direktør Niels A. Johansen over for RB-Børsen.

Han understreger at Brdr. A&O Johansen er store på VVS (vand, varme og sanitet), VA (vand og afløb) og værktøj til håndværkere, mens Lemvigh-Müller er store inden for blandt andet stål og andre områder, hvor A&O Johansen ikke har noget.

Lemvigh-Müller indgik onsdag i sidste uge en aftale med den nuværende storaktionær Niels A. Johansen om at overtage hans unoterede A-aktier, hvilket giver Lemvigh Müller stemmeflertal. Lemvigh Müller kan dog ikke få aktiemajoriteten uden medvirken fra Sanistål, der sidder på 39,12 pct. af B-aktierne. Christian Lemvigh-Müller fra Lemvigh-Müller Holding oplyser, at man ikke har været i dialog med Sanistål inden købstilbuddet.

»Vi har tilsagn fra alle A-aktierne, der ikke er børsnoteret, om, at de vil sælge til os. Det er dog betinget af, at de godkendes af konkurrencemyndighederne og at det godkendes på en generalforsamling. Hvis de øvrige B-aktier vil tage mod vores købstilbud, vil vi naturligvis afnotere Brdr. A & O Johansen«, sagde Christian Lemvigh-Müller til RB-Børsen.

Købstilbuddet kom umiddelbart som en overraskelse for Sanistål, der gerne havde set en fusion af Brdr. A & O Johansen og Sanistål.

RB-Børsen

Læs også