Schouw & Co. - en aktie med lidt af hvert

Aktien:

Schouw & Co. er holdingselskab for en gruppe af industriselskaber, som giver en bred eksponering mod flere sektorer. Da aktieposten i Vestas udgør over 40 pct. af markedsværdien i Schouw & Co., er der især en meget høj grad af samvariation med kursudviklingen i Schouw & Co. og Vestas-aktierne. Derudover er også udviklingen i BioMar en afgørende faktor for kursudviklingen på Schouw-aktien. Men også en række andre selskaber uden for det børsnoterede miljø har Schouw & Co. interesser i, hvor bl.a. Grene og Martin bør nævnes.

Præstation:

Set over de seneste 12 måneder er aktiekursen på Schouw & Co.-aktien steget væsentligt mere end markedet og har således givet aktionærerne et afkast på lidt under 40 pct. Siden midten af juli har aktien imidlertid tabt terræn og er faldet godt 17 pct. siden højdepunktet i midten af juli, da aktien ramte kurs 545,8, hvilket er det højeste niveau i selskabets mangeårige historie på fondsbørsen.

Schouw-aktien har på grund af sin store afhængighed af Vestas og BioMar for vane at følge udviklingen i disse to aktier. Kurserne på Vestas og BioMar har de seneste måneder imidlertid udviklet sig i hver sin retning, og Schouw-aktien har fulgt BioMar-aktien, der har taget et dyk på knap 40 pct., hvorimod Vestas er steget omtrent 30 pct. og har leveret et flot regnskab for tredje kvartal...

Læs også