Mangfoldighed styrker

PROFIL Hun er uddannet psykolog, vicedirektør i Dansk Industri og sidder i adskillige bestyrelser. For både på jobbet og efter fyraften er mangfoldighed, nye input og kunsten at sætte en dagsorden afgørende for Bolette Christensen.

Hvad har Dansk Industri, Dannerhuset og en flok unge med teaterdrømme med hinanden at gøre?

Fællesnævneren er Bolette Christensen.

Den 44-årige psykolog er chef for omkring 50 medarbejdere, vicedirektør i Dansk Industri og aktivt bestyrelsesmedlem i alt fra Dannerhuset til Industriens Uddannelsesfond.

Fordi det er sjovt, giver mening og er med til at udvikle hende selv.

»Jeg har altid lavet noget ved siden af det, jeg egentlig får min løn for. Fordi jeg bliver ulidelig, hvis jeg ikke hele tiden lærer noget nyt. Og det gør jeg ved at få indspark fra andre. Der er ikke penge i de bestyrelsesposter, jeg har. Men de beriger på andre ledder og kanter, og det er fantastisk at få lov til at koble sin viden og erfaringer fra forskellige områder,« siger Bolette Christensen og tilføjer:

»Jeg får gode ideer til programmer, som kan føres tilbage til Dansk Industri, og jeg får en masse nye tanker og input. Det er et privilegium at være med til at lægge en strategi og nogle visioner og samtidig få så meget igen, når en flok unge for eksempel får Ildsjæleprisen eller vide, at vi er med til at hjælpe nogle af de 40.000 kvinder, der hver dag får tæsk.«

Og nej, hun er ikke ude på at redde verden som en anden Mother Theresa. Hun er først og fremmest interesseret i at få sat vigtige emner på dagsordenen - uanset om det så handler om voldsramte kvinder eller danske virksomheders jagt på talenter.

Drivkraft
»Det er en drivkraft at sætte en agenda. Og det er en drivkraft at have mange forskellige relationer, fra studerende over NGO'er til medlemsvirksomheder, der har brug for gode råd og hjælp. Det giver en helt anden energi, end hvis jeg kun skulle holde mig i et spor hele tiden,« siger kvinden i centrum selv.

Til hverdag er hun ansvarlig for »virksomhedsudvikling« i Dansk Industri. Et område, der dækker over alt fra serviceydelser som kurser, konferencer og forskningsprojekter - til mere politiske emner som psykisk arbejdsmiljø samt kvinder og ledelse. Ved siden af jobbet sidder hun i mere end 10 bestyrelser og komiteer og er censor i blandt andet psykologi og erhvervsøkonomi.

Netop den mangfoldighed i arbejdslivet er afgørende for den uddannede psykolog, der allerede som studerende var tiltrukket af organisationer med en samfundspolitisk opgave. Ikke mindst fordi hun altid har kunnet »lide at agitere og kommunikere«.

Det sidste er faktisk noget af det, der er allermest afgørende for en leder i dag, mener Bolette Christensen. Fordi medarbejdere har krav på rammer og på at vide, hvor virksomheden skal hen.

»Hvad en psykolog kan lære erhvervsfolk om ledelse? Helt banalt kan vi lære andre noget om, hvordan man ikke skal tage for eksempel kritik personligt. Hvordan man håndterer kriser, konflikter og forandring. Hvordan man lytter og stiller spørgsmål. Så det er ikke den værste baggrund at have,« lyder det fra vicedirektøren, som dog understreger, at det allermest afgørende for en leder er at være netop det … en leder. Og i den forbindelse betyder både køn og uddannelse meget mindre.

Selv har hun da også lært en del af at omgive sig med kolleger, medarbejdere og medlemsvirksomheder, som ofte har et helt andet udgangspunkt end hun selv. Derfor tog hun også for nogle år siden en Executive MBA.

Forpustet? Det er hun ikke selv. Ja, faktisk virker det næsten, som om hun ikke helt forstår spørgsmålet. Eller i hvert fald ikke selv kan se, at hendes CV skulle kunne give andre åndenød alene ved tanken.

Priviligeret
»Jeg føler ikke, at jeg har for meget at se til. For det meste giver mig energi, og samtidig har jeg tiden, fordi jeg hverken har mand eller børn,« lyder det fra energibundtet på blot 158 centimeter. Total super woman er hun dog ikke. Hun er med egne ord blot så privilegeret, at hun er udstyret med »en indre væltepeter, der gør, at jeg altid kommer op igen og ikke lade ting gå mig alt for meget på«. Og samtidig kan hun kunsten at slappe af.

»Jeg er god til at komme hurtigt ned, være nærværende og tænke på noget andet, når jeg har fri,« siger Bolette Christensen, der kobler af med alt fra Birthe Kjær til ABBA i højtalerne. Når hun da ikke lytter til Giro 413 om søndagen, fordi »det er rigtigt at godt at stryge tøj til« - eller til bigbandmusik, som hun selv har spillet, da hun som ung var rytmejazzguitarist i sin fritid.

Ingen coach, tak
Således slapper en uddannet psykolog altså af. Og nej, hun har ikke brug for en coach. For hun bruger i højere grad sine venner, hvis hun skal have læsset af.

»I dag kan du jo nærmest ikke være topchef, medmindre du har en coach, en mentor, en diætist eller én, der kan hjælpe dig med at shoppe i Magasin. Jeg tror på, at det er vigtigt at bruge sine personlige relationer og kun bruge eksperter, når man reelt har brug for det. Både på jobbet og privat,« lyder det fra kvinden, som gerne vil have flere kvinder til at kaste sig over ledelse.

»Kvinder har altså en sjældent god mulighed i øjeblikket. Det er ikke længere kun politisk korrekte hensigtserklæringer. Virksomhederne er ved for alvor at forstå, at de er nødt til at tiltrække flest mulige talenter. Så nu er det op til kvinderne, om de vil ledelse. Og hvis de vil det, skal de gøre sig selv synlige og råbe op,« siger Bolette Christensen, der blandt andet har taget initiativ til databasen »Women on board«, hvor virksomheder kan finde kvindelige bestyrelseskandidater. Samtidig har hun og Dansk Industri i samarbejde med Ligestillingsministeriet udnævnt en række erhvervsledere som ambassadører, der er særligt forpligtede til at hjælpe kvinder frem og op.

Selv er hun der allerede. Næsten. Men hvorfor er hun egentlig kun vicedirektør - én ud af syv i direktionen?

»Det er jo andre, der bestemmer det. Men jeg har da masser af ambitioner.«

Læs også