Ligestilling tager tid - BOLETTE CHRISTENSEN

Du har taget initiativ til DIs fokus på kvinder og ledelse. Hvorfor Fordi vi har brug for alle talenter, og det vil være fjollet at se bort fra halvdelen af dem. Samtidig har kvinderne aldrig været bedre uddannet end nu. Vi har i mange år vidst, at mangfoldighed i ledelse er en fordel, men nu er det alvor.

Fordi vi har mangel på arbejdskraft, og fordi vores talenter kan blive snuppet af andre i en global virkelighed. Derfor er det afgørende, at vores medlemmer er opmærksomme på netop dette område.

Men vender interessen for kvindelige ledere så, hvis eller når vi ikke mangler arbejdskraft
Jeg tror simpelthen ikke på, at det vil ske. Fordi det nu er ved at gå op for alle, at det er berigende ikke kun at have Rip, Rap og Rup. Eller Kylle, Pylle og Rylle. Samtidig er der et generationsskifte på vej, og vi er mange, der har været vant til at arbejde sammen på kryds og tværs af køn, aldre og nationaliteter. De ledere, der ikke kan håndtere det, vil få det meget svært.

Hvorfor er du og Dansk Industri imod lovgivning på området
Alle kvinder kan ikke bare hoppe direkte ind i bestyrelser eller direktioner. De skal have de nødvendige kvalifikationer og den nødvendige erfaring. Vi skal passe på med, hvor hurtigt vi tror, det kan ske. Det er positivt, at der er så mange kvindelige mellemledere, men flere af dem skal også have lyst til at tage det næste skridt og melde klart ud, at det er tilfældet.

Leder mænd og kvinder forskelligt
Nej. Forskellige mennesker leder forskelligt. Det handler ikke om køn. Det handler om personlighed og erfaringer. Bag alle teorier og ledelsesværktøjer ligger personligheden, og det er i høj grad den, der afgør, hvordan man udøver ledelse.

Læs også