Bud på dansk firma

ENERGI Investeringsselskabet ITH Industri Invest er nu kommet et lille skridt tættere på at være ejere af solenergi. Allerede i oktober oplyste ITH Indutri Invest, at selskabet ville købe det danske solenergiselskab DKA Renewable Energy, og mandag kom det endelige bud fra ITH Industri Invest så.

Købesummen for DKA Renewable Energy er fastsat til 316,7 mio. kr., som betales med aktier i ITH Industri Invest. Samtidig køber ITH Industri Invest også 19,4 pct. af det tyske selskab Reinecke+Phol Sun Energy AG for 89,6 mio. kr.

»Efter gennemførelse af en tilfredsstillende due diligence har ITH Industri Invest indgået aftale om erhvervelse af DKA Renewable Energy gennem aktieudstedelse samt om erhvervelse af 19,43 pct. af Reinecke+Pohl Sun Energy mod kontant betaling. Erhvervelsen er alene betinget af en generalforsamlingsbesluttet kapitalforhøjelse og vedtægtsændring,« skriver ITH Industri Invest i en meddelelse.

Samtidig oplyser ITH, at selskabet vil gennemføre en kontant emission i første halvår 2008 med et tegningsprovenu i størrelsesordenen 200 mio. kr. Den garanteres bl.a. af finansmanden Peter Forchhammers selskab Synerco samt DKA Consult, der er ejet personlig af Lasse Lindblad, der er direktør for finanshuset Capinordic.RB-Børsen

Læs også