Ombejlet fynsk ejendom solgt igen

Efter en række handler skal der nu indrettes liebhaverboliger ved det gamle Bogense Sygehus, oplyser den nuværende ejer.

En af de mest handlede ejendomme i Bogense har igen skiftet ejer. Det drejer sig om den tidligere børnehave og de gamle lægeboliger i forlængelse af Bogense Sygehus, hvor skiftende ejere har haft planer om at udstykke en stribe ejerlejligheder.

I 2002 solgte Fyens Amt Bogense Sygehus for 15 mio. kr. til Plus Forsikring, der havde planer om at indrette et privathospital på stedet.

Kort efter gik forsikringsselskabet konkurs, Fyens Amts fik ingen penge og handlen måtte gå tilbage.

Efter meget besvær med at få solgt stedet er det i løbet af få år pludselig blevet særdeles ombejlet.

I 2005 solgte amtet sygehuset til Andersen Ejendomme for 11 mio. kr. , og i december 2006 købte ejendomsselskabet Markland Øst fra Vejle ejendommen for 32 mio. kr. i en handel, hvor Markland Øst bl.a. solgte en københavnsk ejendom meget dyrt til Andersen Ejendomme.

Indbyrdes handler
Senere solgte Markland Øst Bogense Sygehus til Contrast Ejendomme, der ligeledes hører hjemme i Vejle. Contrast Ejendomme solgte hurtigt børnehaven og lægeboligerne fra til Duns Ejendomme, der også hører til i Vejle.

De tre vejlensiske selskaber har de seneste år lavet en lang række indbyrdes handler, men de seneste to års fjerde ejer af udstykningen ved Bogense Sygehus er nu fra Korsør. Han hedder Steen Hansen og oplyser, at han har købt stedet inklusive lokalplan og byggetilladelser for omkring syv mio. kr.

Første handel
»Jeg har snakket med Duns Ejendomme i halvandet år, men det er første gang, at vi handler sammen,« siger Steen Hansen.

Siden den 29. oktober har han haft håndværkere i gang med at færdiggøre udstykningen af bygningerne til syv ejerlejligheder. De tre er allerede solgt, mens Steen Hansen regner med at udbyde resten til salg via en ejendomsmægler i løbet af foråret.

Den øvrige del af Bogense Sygehus skal, hvis det står til Contrast Ejendommes direktør og ejer, Brian Gade Nielsen, omdannes til liebhaverboliger og wellnesscenter.

Læs også