Topjob

Christian Poulsen, adm. direktør, HandStep

Hvem er dit karrieremæssige forbillede?
Min første chef, der på fantastisk vis evnede at få det optimale ud af såvel den enkelte medarbejder som det samlede team. En stor del af hemmeligheden var en oprigtig interesse i at udvikle den enkelte medarbejder til at tage stadig større ansvar og levere de aftalte resultater.Hvordan holder du dig orienteret om udviklingen i verden omkring dig?

Jeg prioriterer dagens aviser, men ser dem oftest først om aftenen, når mine fire drenge er lagt i seng. Rettidighed sikrer jeg via de daglige nyhedsmails med såvel generel som markedsmæssig og teknisk information fra diverse kilder, som jeg abonnerer på.Hvad er det bedste råd, du kan give til en uerfaren ny leder?

Lyt, tænk (hurtigt) og implementér så effektivt. Brug din empati og indlev dig i din dialogpartners situation. Ved uddelegering skal kommunikationen være klar og målet veldefineret. Brug rigeligt tid på at sikre, at målet rent faktisk er forstået.Hvad var din drøm om et fremtidigt job, da du var under uddannelse?

Jeg startede min karriere meget teknisk og har en baggrund som matematisk/fysisk student og data/elektronik ingeniør. Dengang var det en drøm om at revolutionere verden via teknologien. I mit første job blev jeg dog øjeblikkeligt stærkt optaget af de fantastiske samfunds- og forretningsmæssige forandringer, der kunne opnås via teknologien.Hvornår har du senest "grinet igennem" på din arbejdsplads?

Det gør jeg heldigvis næsten hver dag. Vi har en god åben dialog i HandStep, og kollegaerne er gode til at dele sjove oplevelser og tage initiativ til "happenings" i løbet af dagen. En af vores værdier er at have det sjovt - og vi mener det.Hvilken bog har du læst med størst fornøjelse i den senere tid?

Det må blive en klassiker fra mit E-MBA studie - "Tour of Strategic Management" af Dr. Axel Rosenø. Jeg har haft den store fornøjelse at blive undervist af Dr. Rosenø, og hans udviklede materiale er genialt at tage frem engang imellem, når man som virksomhedsleder står i konkrete udfordringer. Teoriens modeller er ofte gode som baggrund for de praktiske udfordringer og aktiviteter.Holder du fri, når du har fri, eller tager du arbejdet med hjem?

Jeg øver mig stadig i at blive bedre til at holde fri. Jeg arbejder utroligt godt med de tungere opgaver, når stilheden sænker sig over hjemmet sent om aftenen. I løbet af kontordagen afbrydes man af mail, møder, telefoner, så det er vigtigt at have et tidsrum, hvor koncentrationen ikke brydes. Som kompensation møder jeg en smule senere om morgenen, men når til gengæld at aflevere børn.Hvordan er arbejdsfordelingen i de huslige gøremål derhjemme i pct.?

Jeg er så heldig, at min dejlige kone p.t. er hjemme på barsel. Derfor har vi i øjeblikket en fordeling, der er lidt urimelig. Jeg afleverer børn om morgenen, handler ind og har ellers mest mine opgaver i weekenden, mens min kone styrer tropperne i ugens løb. Dette skal dog laves om, når hun starter på arbejde igen.Hvad havde du lavet, hvis ikke du havde fået dit nuværende job?

Så havde jeg været adm. direktør i en anden vækstvirksomhed. Jeg trives og udvikles med store udfordringer, hvor jeg har ansvar for såvel strategien som implementeringen og målopfyldelsen. Det er meget tilfredsstillende at se tilbage på store resultater og vide, at man gjorde en forskel.Hvad har livet lært dig?

Vær forandringsparat. I alle livets forhold skal man kunne tilpasse sig og trives med forandringer for at kunne gøre en forskel. En af de værste ting, jeg ved, er mennesker, der er imod forandringer som en livsstil.

BRANCHENYT
Læs også