Knud Sørensen klar til ny udfordring

Der er meget langt fra Den Danske Banks disciplinerede verden til den kreative - ind imellem kaotiske - stemning, der hersker på gangene i et stort bladhus.

Men den tidligere koncernchef i landets største bank, 64-årige Knud Sørensen, vover springet. Efter 15 måneders "læretid" i Det Berlingske Officins bestyrelse afløser han den 1. oktober Ole Scherfig på mediekoncernens formandspost.

»Jo, det er da en anderledes opgave at sidde i bestyrelsen for et mediehus end f.eks. en produktionsvirksomhed eller det at lede en bank. Berlingske er en virksomhed med meget individuelle personer og personligheder, der hver især står på sit, og det må man respektere og forstå. Jeg lægger vægt på, at der skal være plads til individet,« siger Knud Sørensen.

Otte år som Den Danske Banks topmand har da også bevirket, at medieverdenen på ingen måde er fremmed for Knud Sørensen. Ofte har han måttet kæmpe hårdt for sine synspunkter, bl.a. i forbindelse med bankens håndtering af Hafnia-sagen.

Men venner og uvenner er enige om én ting: Knud Sørensen fik en basal forståelse for mediernes krav og behov.

Ikke desto mindre ventes den nye bestyrelsesformand at blande sig langt mindre i den daglige drift af Berlingske koncernen end sin forgænger. For Sørensen er en mand med en mission fra starten.

Det bliver ham, der kommer til at stå i spidsen for den sparerunde, Berlingske koncernen løftede sløret for i sit halvårsregnskab i går. Og en kilde peger på, at Sørensen formentlig vil være langt mere indstillet på at hente de fordele hjem, der kan ligge i at knytte Berlingske familiens lokalaviser tættere til "moderorganet" Berlingske Tidende, end Ole Scherfig har været.

Strategen

»Knud Sørensen har været strateg. Han har set, hvor denne branche går hen, og nu har han fået til opgave at geare virksomheden meget hurtigt,« konstaterer en central kilde, der ønsker at være anonym.

Som Scherfig er Knud Sørensen indsat på formandsposten af de store aktionærer, deriblandt en række af landets førende virksomheder som A.P. Møller og Den Danske Bank. Sideløbende passer han bl.a. poster som formand for Oticon-Fonden, næstformand i KFK og bestyrelsesmedlem i flere A.P. Møller-selskaber, LEGO-selskaber og byggekoncernen Højgaard Holding.

..

BRANCHENYT
Læs også