Danske Trælast i topform

Halvårsregnskabet her en fremgang på 30 pct. Aktien steg med 60 kr. og lukkede i kurs 600. Koncernchef Finn Sehested i Danske Trælast må blive båret ud på skjolde, når han stopper til næste år.

I går kom han med et halvårsregnskab, der gik 30 pct. frem, og for hele året er koncernen ved at løbe tør for ord, der kan beskrive en opjustering.

Aktiemarkedet sendte da også trælasten op i nærheden af, hvor Finn Sehested mener, den bør høre hjemme. Aktien steg med 60 kr. og lukkede i kurs 600.

Væsentlig fremgang

Aktiemarkedets glæde skyldtes dels, at overskuddet før skat steg med 63 mio. kr. til 235 mio. kr. Men nok så meget, at forventningerne til hele året blev opjusteret fra »fremgang« til »væsentlig fremgang«, hvad det så end er for et tal?

»Hvis man spørger aktieanalytikerne, er en væsentlig fremgang over 15 pct.,« siger Finn Sehested uden at ville uddybe, hvor meget han mener, en væsentlig fremgang er.

Historisk set er andet halvår bedre end første halvår i Danske Trælast, og en fremgang i overskuddet før skat på 15 pct. ville betyde 440 mio. kr. Men det er for lidt efter succesen i første halvår, og derfor bliver tallet nærmere 470-480 mio. kr.

Der er flere oplysninger i halvårsregnskabet, der trækker i den positive retning. Overskudsgraden er steget fra 4,6 til 5,4, hvilket kunne tyde på rationaliseringsgevinster. Desuden ligger Silvan-kæden i Danmark lidt lavere i første halvår, fordi en større andel af moderniseringsudgifterne er afholdt i første halvår.

Den norske olieøkonomi er på vej frem, og det samme er de to underskudsgivende svenske Silvan-centre.

Danske Trælast har oplevet pæn fremgang i salget til de professionelle håndværkere, mens salget til private er stagneret på 1998-niveau.

Finn Sehested stopper efter fremlæggelsen af årsregnskabet og afløses af Daniscos koncerndirektør Steen Weirsøe.

..

BRANCHENYT
Læs også