Frygt for fyringer i Den Danske Bank

"Det er en mørk oktoberaften, det er koldt derude, og blæsten tager til{hellip}"

Det er ikke just den boblende optimisme, der strømmer ud af det åbne brev fra et dusin områdetalsmænd for Den Danske Banks medarbejdere over hele landet.

Det er heller ikke meningen.

Derom vidner alene overskriften i fede typer: Vi er bekymrede, skriver talsmændene i personaleforeningens blad, Omkredsen.

Åbenlys frustration

Det, storbankens personale er bekymret for, er den nye, omfattende slankekur, der skal gøre Den Danske Bank til en supereffektiv maskine i den nordiske pengeindustri.

Planen blev præsenteret for tre uger siden. Prompte forsikrede koncernchef Peter Straarup, at der ikke er en generel fyringsrunde på vej i storbanken. Planen kommer ganske vist til at koste omkring 1000 stillinger på to-tre år. Men ledelsen forudser, at regnestykket går op ved almindelig, naturlig afgang i banken.

Medarbejdernes problem er blot, at deres definition af naturlig afgang muligvis er anderledes end ledelsens. Det er ikke mindst derfor, område-talsmænd og -kvinder nu lufter frustrationerne åbenlyst.

Flytning og lønnedgang

De 12 talsmænd konstaterer, at bankledelsen har opstillet fem kerneværdier for virksomhedens optræden over for kunderne: Ordentlighed, engagement, tilgængelighed, kompetence og værdiskabelse.

»Vi spørger bare: Gælder det også bankens holdning overfor medarbejderne?,« spørger talsmændene.

De er stærkt bekymrede for fremtiden for de medarbejdere, der må flytte til en anden landsdel for at beholde jobbet. Og de, der må gå ned i løn, når de bliver en del af en mere centrals styret administration. Og de, der af banken omtales "smalle medarbejdere", fordi de ikke har taget imod tilbud om efteruddannelse.

Ansøgninger granskes

Endelig er Den Danske Banks ansatte bekymrede for, at banken vil presse lidt for meget på for at få medarbejdere til at søge om frivillig afgang.

»Hver eneste katalogansøgning (om kompensation for frivillig afgang, red.), den faglige organisation bliver bekendt med, vil blive gransket, diskuteret og vurderet såvel ud fra et fagligt synspunkt som ud fra et moralsk/etisk,« fastslår DPK's bestyrelse i sit blad.

»Vi{hellip}ønsker at kalde en spade for en spade og en fyring for en fyring,« fastslår medarbejderforeningens bestyrelse.

..

BRANCHENYT
Læs også