Sonofon afstår fra at malke kunderne

Sonofon får ikke mulighed for at malke telefonkunderne i Fredericia kommune.

Sonofon sænker telefonprisen, så borgere i Fredericia, samt Tele Danmark-kunder over hele landet, også fremover stort set betaler den pris, de er vant til, når de ringer til et kommunalt telefonnummer, oplyser adm. direktør i Sonofon, Ulrik Bülow, til Jyllands-Posten. Sonofon har ikke på forhånd afhandlet prissænkningen fra 50 til 35 øre med kommunen. Det skulle man måske have gjort.

Fredericias borgmester Uffe Steiner Jensen (S) siger til Jyllands-Posten, at prisnedsættelsen er glædelig. Men prisen skal ned på 29 øre, før han er tilfreds.

Mediesag

Borgmesteren oplyser, at Sonofons oprindelige prisudspil på 60 øre kom bag på kommunen.

»Vi havde ingen anelse om det,« siger han. Uffe Steiner Jensen oplyser, at kommunen i øjeblikket overvejer kontrakten med Sonofon.

Sonofon har forud for prissænkningen ifølge Jyllands-Postens oplysninger ganske enkelt fået vredet armen om. Eller som Sonofons adm. direktør Ulrik Bülow udtrykker det: »Vi har fået et klart signal fra markedet om, at prisen var for høj.«

Spytter i bøssen

Fredericias kommunale telefoner blev en mediesag, da kommunen skiftede sin gamle fastnetleverandør Tele Danmark ud med Sonofon. Sonofon krævede en højere pris pr. samtale end Tele Danmark, nemlig 60 øre. Med Telestyrelsen mellemkomst blev prisen sat ned til 50 øre, og nu vælger Sonofon selv at spytte i bøssen ved at sætte minutprisen yderligere ned til 35 øre i dagtimerne. Til sammenligning tager Tele Danmark 29 øre for lokalsamtaler, og 46 øre for øvrige samtaler. Sonofon har bevidst placeret sig mellem de to priser.

Sonofon som udfordrer

Havde Sonofon ikke sat prisen ned, havde man i realiteten udelukket sig selv fra det kommunale marked.

Ifølge Ulrik Bülow har Sonofon fastnetaftaler med Fredericia og Billund kommuner, og flere andre er på vej. Den såkaldte tilringepris på 35 øre pr. minut kommer til at gælde for alle kommuner.

Sonofon forbinder de kommunale telefonsystemer med Sonofons net via en fiberlinie, og bliver dermed i stand til udfordre Tele Danmark også på fastnettet. I forvejen er Sonofon inde i 90 pct. af alle landets kommuner med mobiltelefoni. Kommunerne har typisk to leverandører på mobilområdet. Tele Danmark er den anden store leverandør...

BRANCHENYT
Læs også