Årsrekord for KFX-indekset

De positive takter fortsatte i onsdagens aktiemarked, hvilket tillod KFX-indekset at slutte 2,65 point højere i 226,33 - årets hidtil højeste niveau.

Kvartalsmeddelelsen fra Novo Nordisk kastede glans over markedet onsdag, og med en stigning på 41 kr. blev aktien en af KFX-rækkens højdespringere. I årets første ni måneder fik Novo Nordisk et overskud før skat på 2740 mio. kr. mod 2789 mio. kr. i samme periode sidste år. Selv om der var tale om en lille tilbagegang, så var resultatet bedre end ventet, hvilket skærpede interessen for aktien. Endvidere benyttede Novo lejligheden til at opjustere forventningerne til hele 1999, og det var en nyhed, som investorerne kunne bruge. Som rosinen i pølseenden annoncerede Novo tilbagekøb af egne aktier for 2 mia. kr., og dermed var der lagt op til en flot stigning i aktien, der lukkede i kurs 926.

NeuroSearch svingede livligt under onsdagens handel, og en overgang blev aktien handlet 35 kr. højere i kurs 330, men den sluttede i kurs 299 - 4 kr. over tirsdagens slutkurs. Aktien vandt højde onsdag formiddag, fordi der i en artikel i Dagbladet Børsen stod, at de amerikanske sundhedsmyndigheder havde givet selskabet grønt lys til at fortsætte udviklingen af Brasofensin til behandling af Parkinsons syge. Men det dementerede NeuroSearch senere på dagen, hvilket tog toppen af formiddagens stigning.

GN Store Nord har afhændet sin aktiepost i FaxNet Corp. til den amerikanske virksomhed Critical Path. Salget giver GN Store Nord en gevinst på 140 mio. kr., hvilket gav aktien et pænt løft til kurs 254 - 16 kr. højere end dagen i forvejen.

En del af A.P. Møller Gruppen, Maersk Tankers, har indgået en samarbejdsaftale med de norske rederier Bergesen og Solvang. Den nyhed fik sammen med den styrkede dollar D/S Svendborg B til at slutte 800 kr. højere i kurs 104.500, mens D/S 1912 B lukkede 500 kr. højere i kurs 73.000.

BRANCHENYT
Læs også