Tyske ledighedstal trak ned

De tyske arbejdsløshedstal kom lidt malurt i bægeret under onsdagens handel, og hen over dagen havde det danske obligationsmarked svært ved at holde højde. Nogen større nedtur var der langt fra tale om, men ved lukketid måtte en række obligationer indkassere minusser.

Allerede ved åbningen onsdag faldt det danske obligationsmarked tilbage som reaktion på de negative takter, der havde præget handelen med rentebærende papirer i USA og Tyskland tirsdag aften. Efter at morgentrimningerne var overstået, rettede investorerne blikket mod Tyskland, hvor formiddagen bød på ledighedstal, der kunne give et fingerpeg om den kommende rentepolitik hos Den Europæiske Centralbank i Frankfurt.

I december steg den sæsonkorrigerede ledighed i Tyskland med 6000 personer, hvilket lå væsentligt under analytikernes prognoser, der havde forudsagt en stigning på 20.000 personer. I samme måned blev arbejdsløsheden i eurozonens største økonomi opgjort til 9,5 pct. - uændret i forhold til november, hvilket kom bag på investorerne, der havde regnet med en lille stigning i arbejdsløsheden til 9,6 pct...

BRANCHENYT
Læs også