Greenspan trak kurserne op

Der var lagt op til kursstigninger i mandagens obligationsmarked oven på fredagens meldinger fra den amerikanske centralbankchef, og allerede ved åbningen viste formodningerne sig at holde stik. Drevet af udsigten til rentenedsættelser i såvel USA som Europa kastede investorerne sig over de fastforrentede værdipapirer, hvilket gav pæne slutniveauer.

I sin tale fredag aften lagde Alan Greenspan ikke skjul på, at optimismen med hensyn til et snarligt økonomisk opsving i USA var overdrevet. Efter hans opfattelse kunne der gå en rum tid endnu, før en højkonjunktur i den amerikanske økonomi for alvor bider sig fast, og de meldinger fik snart investorerne til at gå ud af aktierne og over i obligationerne.

Mellem linjerne i Alan Greenspans tale kunne investorerne se en kommende amerikansk rentenedsættelse, hvilket gav obligationerne i USA et løft op til weekenden. Det hjemlige marked fulgte lige i hælene på det amerikanske mandag morgen, og i takt med, at flere og flere øjnede chancen for et rentefald på det næste FOMC-møde, tog stigningerne til i styrke...

BRANCHENYT
Læs også