Intel skabte pessimisme

Der var lagt op til en regulær endefuld til teknologiaktierne onsdag, fordi den amerikanske sværvægter Intel havde skuffet med sin regnskabsmeddelelse sent tirsdag. Der blev da heller ikke overladt noget til tilfældighederne onsdag morgen, for investorerne på de europæiske børser tog hurtigt fat på at reducere deres beholdninger af teknologibetonede aktier, hvilket trak indeksene ned.

Intel fremlagde regnskabstal tirsdag efter officiel lukketid i New York, og efter at have skimmet indholdet var investorerne ikke i tvivl om, at teknologiaktierne skulle en tur ned. Det var især Intels forventninger til 2002, der skuffede investorerne, men overordnet var det signalet om en mulig forsinkelse af et eventuelt økonomisk opsving, der tyngede markedsdeltagerne.

Umiddelbart efter årsskiftet gik de fleste investorer og regnede med et snarligt konjunkturskift, der kunne bane vejen for flotte præstationer på aktiebørserne. Men efter den amerikanske centralbankchefs, Alan Greenspans, tale i fredags blev toppen pillet af forhåbningerne, og regnskabsmeddelelsen fra Intel bar blot ved til mismodets bål. Investorerne frygter, at en acceleration i væksten i verdens største økonomi lader vente på sig, og dermed er udsigten til øget indtjening i selskaberne atter nedtonet...

BRANCHENYT
Læs også