IBM skifter chef

Sam Palmisano overtager 1. marts tøjlerne for verdens største EDB-firma. Dermed forventes IBM i høj grad at skifte image fra en kæmpe EDB-maskine med en anonym leder til en virksomhed, der blive repræsenteret af et rigtig menneskeansigt. For i modsætning til Microsofts Bill Gates, Oracles Larry Ellison eller Suns Scott McNealy, der villigt og næsten nonstop optræder for hele verdenspressen, som var de popstjerner, har IBM's nuværende chef, Lou Gerstner, holdt sig på lang afstand af pressen.

En presseskyhed, som Jyllands-Posten oplevede i sin mest ekstreme udformning under en stor IBM-konference i Californien tilbage i 1996. Konferencen blev åbnet med en stor tale af Lou Gerstner. Flere tusinde inviterede IBM-kunder var mødt frem for at høre manden, der ifølge mange analytikeres vurdering knap tre år tidligere havde reddet IBM fra at køre i den økonomiske afgrund. Men samtlige de omkring hundrede journalister, som IBM havde fløjet ind fra udlandet blev forment adgang. Den lille tætbyggede mand med det tykke ansigt ønskede ikke, at der skulle være journalister til stede.

Den 50-årige Sam Palmisano er til gengæld en helt anden åben natur, der gerne snakker med pressen og virker mindre autoritær og frygtindgydende på almindelige medarbejdere end Lou Gerstner...

BRANCHENYT
Læs også