Danske IT-firmaer får kapital

Fire danske virksomheder er blandt de 200 bedste software- og IT-virksomheder i Europa, når det handler om at tiltrække investeringer fra europæisk venture kapital. Det viser en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Europe Unlimited i Bruxelles.

Undersøgelsen opgør den risikovillige kapital, som virksomheder har rejst de seneste tre år. Den afslører, at højest placerede danske virksomhed er Mondosoft, der udvikler søgemaskiner til virksomheders hjemmesider. Mondosoft er nr. 28 på listen med samlede investeringer på ca. 170 mio. kr., hovedsagelig fra danske investorer. Højest på listen er den engelske virksomhed Celoxica, der har hentet beløb på ca. 485 mio. kr.

Danmark er repræsenteret ved tre andre virksomheder i top 200. Virksomheden Alta, der fremstiller software til bilfabrikanter, har siden 1999 hentet godt 50 mio. kr. og er nr. 99 på listen. Helt i bunden af listen ligger de to øvrige danske vækstselskaber Intellix og 7-Technologies, der hver har tiltrukket 12-13 mio. kr. fra investorer...

BRANCHENYT
Læs også