Lille fremgang i KFX-indekset

KFX-indekset formåede mandag med nød og næppe at kravle op fra årets hidtil laveste niveau, der blev nået i fredags, da indikatoren sluttede i 249,86. Hen over mandagen svingede KFX-indekset livligt, men hele tiden over slutniveauet op til weekenden, og ved lukketid blev det opgjort til 250,72 - 0,86 point højere end fredag.

Det danske aktiemarked er i lighed med de udenlandske lammet af nervøsitet i øjeblikket, og investorerne har de allerstørste vanskeligheder med at greje den kommende retning på børserne. Flere af de seneste nøgletal har peget i retning af bedre tider for økonomierne, men investorerne tør ikke tro på dem endnu, og derfor er det især bekymringerne over indtjeningen i selskaberne, der optager markedsdeltagerne.

SAS fremlagde mandag trafiktal, og som de fleste havde ventet, var det småt med positive nyheder. I maj faldt passagertallet med 5,3 pct., hvilket var lidt mere end ventet. Flere passagerer har også i maj søgt væk fra de dyre sæder på Business Class, og i kombination med en række priskampagner har det sat indtjeningen under pres. Investorerne var heller ikke tilfredse, og efterfølgende blev SAS-aktien handlet 1,50 kr. ned i kurs 50,50...

BRANCHENYT
Læs også