Stemningen var meget trist

Onsdag morgen gik det galt på de europæiske børser, da investorerne fulgte op på kursfaldene i New York aftenen før og derved forhindrede ethvert tilløb til positive takter. Stemningen blandt de europæiske investorer blev betegnet som forfærdelig, og det havde ifølge handlerne en selvforstærkende virkning på nedturen.

Tilliden til indtjeningen i virksomhederne kan efterhånden ligge på et lille sted, og hvis der har været nogen tro på et snarligt opsving i økonomien, er det skrevet i glemmebogen. Humøret hos den enkelte investor er nede, og det bliver værre og værre i takt med, at kurserne falder yderligere. Når markederne skrider, bekræfter det opfattelsen af, at andre investorer har samme negative syn på den kommende retning, og så er det svært at få øje på lyset i enden af tunnelen.

Det britiske marked blev trængt i defensiven onsdag morgen, da blandt andet medicinalaktierne var i store vanskeligheder efter nedjusteringen fra Abbott Laboratories i USA. Tirsdag dæmpede den amerikanske medicinalkoncern sin resultatprognose, og det skabte hurtigt et trist miljø omkring adskillige aktier inden for branchen...

BRANCHENYT
Læs også