Dollaren faldt

Dollaren kom under nyt pres fredag, da investorerne tog bestik af situationen i det amerikanske aktiemarked, og terrorfrygten atter blussede op. Ud på eftermiddagen var kursen på den amerikanske valuta faldet til 783,75 kr. mod 788,90 kr. torsdag aften ved 19-tiden.

Under formiddagens handel blev dollaren sendt ned på nyheden om bombeeksplosionen foran det amerikanske konsulat i Karachi i Pakistan. Terrorbomben skabte hurtigt nervøsitet i valutamarkedet, og i tiden efter blev dollaren handlet ned.

Men det var især forventningerne om yderligere kursfald på børserne i New York, der stækkede dollarens vinger. Investorerne fulgte nøje udvikling i de amerikanske aktiefutures, og den indikerede, at aktierne i USA sikkert skulle have endnu et skub nedad fredag. Når de internationale investorer sælger deres amerikanske aktier, bliver de frigjorte dollars ofte placeret i andre valutaer. Det mente markedsdeltagerne også ville ske fredag, og derfor tog de sorgerne på forskud, hvilket efterlod dollaren svækket...

BRANCHENYT
Læs også