Porteføljerne blev reduceret

Investorerne lagde ikke fingrene imellem under fredagens handel, mens de ryddede op i deres porteføljer. En yderst negativ stemning på de udenlandske aktiebørser gav ikke de hjemlige markedsdeltagere noget valg, og hen over dagen faldt niveauet markant tilbage. Som et lille plaster på såret rettede markedet sig moderat op mod lukketid, men KFX-indekset måtte alligevel indkassere et minus på 5,17 point, da det lukkede i 244,83.

Med nedjusteringer fra flere større amerikanske teknologiselskaber i ugens løb har mange investorer mistet troen på et snarligt økonomisk opsving i såvel USA som Europa. Ved årsskiftet var der ellers optræk til, at den økonomiske situation ville blive bedre i løbet af foråret, men på nuværende tidspunkt har investorerne svært ved at få øje på lyspunkterne. Flere taler om, at opsvinget først kommer i slutningen af året eller helt udebliver, og den form for negativ indstilling har det med at give mavepine hos en del markedsdeltagere.

Som ventet skulle der en bred ryg til at klare afklapsningen i teknologimarkedet, og fredagen igennem havde de danske emner da også det allerstørste besvær med at holde på investorerne. Nedjusteringer fra blandt andet Lucent Technologies, Sprint og Adobe skabte et surt klima for de mere teknologibetonede aktier, og ved lukketid var TDC blevet handlet 6 kr. ned til kurs 210...

BRANCHENYT
Læs også