Aktiebørserne fortsatte nedad

Der var intet håb i investorernes øjne fredag, for de fleste vidste, at kurserne skulle en tak længere ned i lyset af udviklingen i New York aftenen før. Nedjusteringer fra flere prominente amerikanske navne kombineret med den generelle mistillid blandt investorerne udstak retningen for fredagens handel, og set over dagen blev det til omfattende minusser.

Det amerikanske aktiemarked kom i vanskeligheder sent torsdag som følge af endnu et par nedjusterede resultatprognoser. Tidligere på ugen var det Lucent Technologies, der dæmpede forventningerne, og selskabet fik følgeskab af teleselskabet Sprint og softwareproducenten Adobe, der ligeledes skruede ned for prognoserne.

De mange nedjusteringer hang som et tungt åg på det amerikanske marked fredag eftermiddag, og situationen blev yderligere forværret af skuffende nøgletal. Værst var faldet i forbrugertillidsindikatoren fra University og Michigan, der faldt langt mere end ventet i juni og dermed signalerede, at stemningen blandt forbrugerne var blevet mere dyster end for en måned siden...

BRANCHENYT
Læs også