Presset dollar

Investorerne har vendt tommelfingrene nedad, når det gælder dollaren, og i løbet af mandagen blev den amerikanske valuta svækket yderligere. Sidst på eftermiddagen blev dollaren handlet til 758,54 kr. mod 765,70 kr. forud for weekenden.

Dollarens nedtur afspejlede fortsat investorernes bekymring over udviklingen i det amerikanske aktiemarked, og i takt med kursfaldene på børserne i New York trækker flere og flere deres midler ud af aktiver i USA. Derudover har de lidt matte udsigter for væksten i amerikansk økonomi afholdt mange investorer fra at udvide deres dollar-beholdninger, og til tider har svækkelsen af dollaren haft en selvforstærkende virkning.

Den amerikanske valutas rutschetur tog for alvor fart, da euroen brød over det vigtige psykologiske niveau på 0,9600 dollar, hvilket udløste en stribe salgsordrer på dollaren. Som stemningen er i øjeblikket, tyder alt på, at dollaren skal endnu længere ned over for euroen, og i markedet tales der om, at en parikurs mellem euroen og dollaren måske nås i indeværende uge. Sidst på formiddagen var kursen på euro steget til 0,9810 dollar, men hen over eftermiddagen faldt den europæiske valuta lidt tilbage, og ved 16-tiden blev den handlet til 0,9795 dollar...

BRANCHENYT
Læs også