Reform i krise

Forhandlingerne om en ny arbejdsmarkedsreform er i krise. Knasterne i forhandlingerne mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen overskygger enigheden. Især planerne om at sænke dagpengesatsen for nyuddannede og stramme rådighedsregler for dagpengemodtagere møder modstand hos fagforeningerne. Og alt tyder på, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) må forlange timeout, hvis han vil undgå et regulært sammenbrud i forhandlingerne.

Onsdag mødes parterne for sidste gang i denne omgang for at drøfte fremtidens beskæftigelsespolitik. Og for første gang i mange år, ser det ud til, at det ikke vil lykkes for arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationerne at blive enige om et bud på fremtidens aktivering og tilbud til de ledige.

Flere i arbejde

Regeringens ambition er at få 87.000 ekstra i job inden 2010. Det skal blandt andet ske ved at tilskynde ledige til hurtigere at finde arbejde. Regeringen har derfor lagt op til en stramning af rådighedsreglerne for dagpengemodtagere, så de ligesom kontanthjælpsmodtagere har pligt til at tage imod tilbud om job fra dag ét, selv om jobtilbuddet ikke nødvendigvis matcher personens uddannelse og kvalifikationer.

..

BRANCHENYT
Læs også