Det går rigtig skidt

Hvis nogen havde håbet, at bunden i det danske aktiemarked var nået i sidste uge, blev de slemt skuffede, for i løbet af mandagen blev niveauet handlet yderligere ned på baggrund af den efterhånden opgivende stemning i udlandet.

I Europa kørte aktiemarkederne nedad mandag, og situationen blev ikke bedre, da børserne i New York midt på eftermiddagen lagde ud med nye kursfald. Præget af de negative vibrationer i udlandet faldt det hjemlige marked tilbage, og KFX-indekset sluttede 5,29 point lavere i 231,78 - det laveste niveau siden november 1999.

Bekymringerne over den faldende indtjening i selskaberne afholdt fortsat mange investorer fra at gøre handel, og mandag havde de europæiske deltagere fået et nyt problem at tage højde for - nemlig den markante styrkelse af euroen. Euroens stærke position over for dollaren gør det vanskeligere for de europæiske selskaber at afsætte deres produkter på det amerikanske marked, og derfor bød mandagen på en stribe kursfald blandt eksportorienterede selskaber...

BRANCHENYT
Læs også