Mørke skyer over børserne

Den sidste rest optimisme på de europæiske børser forsvandt som dug for solen mandag eftermiddag, da børserne i New York faldt umiddelbart efter åbningen. De fortsatte kursfald i det amerikanske aktiemarked kom ikke bag på investorerne, men flere havde håbet, at aktierne i USA ville arte sig bedre mandag, og derfor fik skuffelsen kursfaldene i Europa til at accelerere.

I Paris blev France Telecom sendt til tælling, da kreditvurderingsinstituttet Moody's nedjusterede det franske teleselskabs kreditværdighed. Moody's tror, at France Telecom får store problemer med at takle sin gældsbyrde, og havde det ikke været for selskabets forbindelse til den franske regering var kreditvurderingen blev sænket endnu mere.

I sagens natur blev mange investorer skræmte af de barske meldinger fra Moody's, og sidst på dagen var France Telecom faldt 16 pct. Ikke meget bedre gik det for mobildelen, Orange, der rundede mandagens handel af med et fald på 11 pct., efter at investeringsbanken Goldman Sachs havde dæmpet sin købsanbefaling af aktien...

BRANCHENYT
Læs også