Statsrederi dømt for overpris

Statsrederiet Scandlines har netop fået Østre Landsrets ord for, at det skal betale en erstatning på 17 mio. kr. til konkursboet efter rederiet GT Linien, der i midten af 1980'erne måtte opgive at fortsætte sejladsen til Tyskland fra havnene i Gedser og Rødby. Det skriver Politiken onsdag.

I en opsigtvækkende dom fastslår Østre Landsret, at den danske stat - i form af det daværende DSB Rederi A/S - udnyttede sit monopol på de danske havne til at afkræve GT Linien overpriser på bl.a. havneafgifter for at beskytte sin egen færgerute mellem Rødby og Puttgarden. Landsretten lagde blandt andet til grund, at DSB Rederi havde en dominerende stilling på markedet for færgetransport over Østersøen mellem Danmark og Tyskland, og retten fandt det godtgjort, at det statslige rederi havde misbrugt denne stilling ved at tilbyde GT Linien "ulige vilkår".

Når det er Scandlines, der skal udrede erstatningen, skyldes det at selskabet tilbage i 1995 overtog alle forpligtelser efter DSB Rederi i forbindelse med privatiseringen af det statslige rederi...

BRANCHENYT
Læs også