Byggenoter

Ingen fugt-fare

  • Der er ingen grund til at frygte råd og svamp i træhuse, hvis konstruktionen ellers er udført og behandlet korrekt. Det viser en undersøgelse, som forskere fra By og Byg har gennemført i samarbejde med Træbranchens Oplysningsråd. Forskerne har målt ophobning af fugt i en række træfacadeelementer med forskellig konstruktionsopbygning og isoleringstykkelse. Og resultaterne viser, at selv hvis isoleringstykkelsen i ydervæggene øges til 285 mm mineraluld, vil det ikke have nogen væsentlig betydning for ophobningen af fugt i træfacader.

Fleksibel fremtid

  • Lavere omkostninger og større fleksibilitet. Det er nøgleord i fremtidens boligbyggeri, som behandles på en temadag arrangeret af Byggecentrum i Ballerup den 17. september. Der bliver orienteret om nye boligformer og fleksible medejerboliger, ligesom der bliver sat fokus på økonomi, kreativitet og byggeteknik samt samarbejdsformer. Temadagen har fået overskriften: Fremtidens boligbygherre i støbeskeen.

Andel i Ørestaden

  • De første boliger i Ørestaden sættes nu til salg. Det drejer sig om 64 eksklusivt indrettede andelsboliger på 80 - 110 kvadratmeter, der er klar til opførelse tæt ved den fredede Amager Fælled og få minutters kørsel fra Hovedbanegården, meddeler ArkitektGruppen Sjælland A/S. Det er andelsboliger i prisklassen fra 276.000 kr. til godt 444.000 kr. og en månedlig husleje fra 7.128 kroner op til 11.447 kroner.

På norske sæder

  • Når selskabet NESA finder sig til rette i sit nye domicil efter indflytning her i begyndelsen af august, bliver det på stolesæder af det eksklusive norske design Savo Ikon. Det bliver en af årets allerstørste ordrer på kontorstolemarkedet, oplyser NESA, som får leveret ikke færre end 500 af den norsk designede stol til den nye arbejdsplads, der i øvrigt er tegnet af arkitektfirmaet Hvidt & Mølgaard A/S og opført af MT Højgaard som totalentreprenør med beliggenhed på Nesa Alle på Lyngbyvej nord for København.

Citroën i Sydhavnen

  • Citroën-importøren Citroën Danmark A/S flytter administration og værksted til nye lokaler på adressen Sydhavnsgade 16 i Københavns sydvestkvarter. De nye lokaler, der skal stå klar til indflytning midt på året 2003 opføres af firmaet Mäckler Erhvervsbyggeri ApS således at den oprindelige forbygning bevares med adgang til det nye byggeri bag ved via en glasglaskonstruktion. Forbygningen, der var Citroën-hus i perioden 1927 til 1966, er af Københavns Kommune anset vor at være bevaringsværdig, og i forbindelse med byggeriet, vil bygningen blive ført tilbage til sit oprindelige udseende.

Fem års rådgivning

  • Den multinationale computer koncern IBM og verdens største internationale ejendomsrådgivningfirma CB Richard Ellis har indgået en fem-årig kontrakt om, at ejendomsrådgiveren skal repræsentere IBM's samlede ejendomsportefølje i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland og Litauen samt Holland. I Danmark drejer det sig alene om 100.000 kvadratmeter fordelt på 20 lokaliteter.

Glas-protester  • Glas- og vinduesbranchen går nu til økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen for at forhindre en lukning af Statens Byggeforsknings Institut By og Byg, efter at Danmarks Forskningsråd har anbefalet lukning af By og Byg. Det sker med henvisning til forskningsinstitutionens store betydning for glas og vinduesbranchen på en række væsentlige og konkrete områder. Med henvendelsen håber branchen på at få ministerens forståelse for vigtigheden af, at der foretages en kvalificeret sektorforskningsindsats indenfor byggeriet.


BRANCHENYT
Læs også