Obligationerne var i vælten

Der var ikke meget hokuspokus bag udviklingen i mandagens obligationsmarked, for endnu en gang lod investorerne sig friste af de rentebærende papirer, fordi aktiernes appeal svandt i takt med de faldende børser. Lige fra morgenstunden trak det danske obligationsmarked opad, og hen over dagen evnede adskillige papirer at udbygge deres stigninger, hvilket gav pænt højere slutkurser.

Aktierne havde atter trange kår under mandagens handel, hvilket sendte investorerne i en lind strøm over i de mere sikre fastforrentede værdipapirer. Ud over obligationsmarkedets status som sikker havn var de rentebærende papirer i vidt omfang understøttet af de ændrede forventninger til renteudviklingen.

For blot en måned siden regnede de fleste analytikere med, at den amerikanske centralbank ville give renteskruen et drej i det sene efterår eller i begyndelsen af 2003, fordi økonomien på det tidspunkt antageligt var kommet op i omdrejninger. Men efter den seneste stribe nøgletal fra USA er prognosemagerne vendt på en tallerken, og flere taler nu om, at det blot er et spørgsmål om tid, inden Federal Reserve sænker sin ledende rentesats for at undgå en recession...

BRANCHENYT
Læs også