IT deler Danmark

En ny rapport fra Videnskabsministeriet viser, at Danmark er delt i forhold til IT-kompetencerne. Universitetsbyer løber med guldet, og de ydre regioner bruger ikke internettets muligheder. Forskere mener, at IT har delt Danmark op i et A og et B-hold.

IT-teknologien har delt Danmark i stedet for at samle. En rapport fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling viser, at Danmarks regioner ikke er blevet knyttet tættere sammen af IT-teknologien. Tværtimod er skellet mellem de uddannede, som bor i universitetsbyerne, som for eksempel Århus og København, og landområderne blevet endnu større. Her sakker specielt Ribe, Viborg og Storstrøms Amt bagud.

»IT har delt regionerne op i et A og et B-hold. Nogen sakker langt bagud, og det er bekymrende i demokratisk henseende, fordi, de risikerer at blive marginaliserede,« siger lektor i IT og forvaltning ved Københavns Universitet, Jens Hoff, der desuden er formand for det europæiske forskernetværk Government og Democracy in the Information Age...

Læs også
Top job