LO: Tilskud til uddannelse

Vejen til at få flere i arbejde er ifølge LO bl.a., at få flere arbejdsgivere til at lukke dørene op for de arbejdsløse. De nuværende regler om løntilskud skal ifølge LO fjernes, i stedet bør arbejdsgiverne have et særligt "opkvalificeringstilskud" til frit brug på arbejdspladsen.

Regeringen vil have 87.000 ledige i arbejde inden 2010. Den opgave kan ikke løses uden en massiv indsats fra landets især private arbejdsgivere, mener LO. Derfor vil LO under efterårets arbejde med den kommende arbejdsmarkedsreform "Flere i Arbejde" have fundet nye metoder til, hvordan arbejdsgiverne lukker dørene mere op for de arbejdsløse. Et af forslagene fra LO er, at arbejdsgiverne skal belønnes økonomisk for at opkvalificere arbejdskraften.

»Vi får ikke flere i arbejde, med mindre arbejdsgiverne er med på opgaven. Så hvis kvaliteten i aktiveringen skal hæves, er det vigtigt, at arbejdsgiverne påtager sig et ansvar i indsatsen,« siger Harald Børsting, sekretær i LO, der er hovedorganisation for 20 forbund med i alt ca. 1,2 mio. især ufaglærte, men også faglærte medlemmer...

Læs også
Top job