Kort nyt: Udland

Amerikansk tro på vækst. USA Den amerikanske finansminister, Paul O'Neill, forventer en forbedring af den økonomiske udvikling i tredje kvartal, som munder ud i en vækst på 3-3,5 pct. i hele året samt uændret inflation.

»Hvis vi vender tilbage til en situation med balance (på im- og eksporten) i tredje kvartal, kan vi forvente en økonomisk vækst i omegnen af 3 pct. og formentlig nulvækst i inflationen,« udtaler ministeren til erhvervsledere i forbindelse med et besøg i Seattle. »Jeg tror, at vi ved årets udgang vil have en vækstrate i størrelsesordenen 3-3,5 pct.« Paul O'Neill roser den amerikanske centralbank, Federal Reserve, for dens pengepolitik, som han forventer vil fortsætte de samme fornuftige takter under Alan Greenspans kompetente ledelse. Reuters

Sammenbrud truer UPC

HOLLAND Europas største kabel-TV-koncern, United Pan-Europe Communications NV (UPC), advarer om, at selskabet kan blive tvunget til at træde i betalingsstandsning, hvis ikke man er i stand til at få en livsvigtig gældsomlægningsaftale i stand. UPC, der kontrolleres af amerikanske Liberty Medias selskab UnitedGlobalCom (UGC), er på kanten af et økonomisk sammenbrud efter aggressive virksomhedsopkøb og bekostelige opgraderinger af selskabets net, som har udstyret det med en gældsbyrde på over 10 mia. euro (74,28 mia. kr.). Selskabet, der for to år siden havde en markedsværdi på 35 mia. euro, er i dag beskedne 44 mio. euro værd.

..

Læs også
Top job