Muskler i lommen

Toshiba har øget sin satsning på det voksende marked for lommecomputere. Her er Microsofts-systemet Pocket PC 2002 i kraftig vækst, hvilket går ud over den tidligere markedsleder, Palm.

Den mindste af Toshibas nye Pocket PC vil give Palm endnu mere konkurrence. Med Toshiba e310, som den hedder, er det for første gang lykkedes at producere en lomme-PC med Microsofts kraftige Pocket PC-styresystem, som ikke fylder eller vejer mere end en Palm. Og så er farveskærmen i Toshibas e310 mere detaljeret, for Pocket PC-systemet håndterer finere skærmopløsning end Palm.

Toshiba e310 har nogenlunde de samme specifikationer som de populære Pocket PC fra Compaq. Processoren er den samme, en Intel StrongARM på 206 MHz. Den indbyggede hukommelse er på 32 MB, og der er plads til et SD udvidelseskort, der enten kan indeholde yderligere hukommelse eller en Bluetooth-radio, så man kan komme trådløst på internet med sin mobiltelefon. Der, hvor Toshiba e310 distancerer sig fra Compaq, er i vægten og størrelsen: 140 g og kun 12 mm tyk. Batteritiden kan dog stadig ikke hamle op med Palms ugelange driftstid: Den er fortsat kun ca. 10 timer på Pocket-PC'en. Og prismæssigt ligger e310 med 4.995 kr. incl. moms også dårligere end Palms model med farveskærm...

Læs også
Top job