Flere muligheder for at fordele formuen

Jeg har et sommerhus, som er vurderet til ca. 400.000 kr., og som er helt uden lån. Desuden har jeg en villa, der er vurderet til godt 1 mio. kr. Her er der en tilbageværende prioritetsgæld på ca. 20.000 kr. Min umiddelbart tilgængelige likvide kapital er ikke ret stor, så den batter ikke noget i forbindelse med mit spørgsmål.

Jeg vil meget gerne have at vide, om der er mulighed for at give mine børn en del af den arv, de skal have efter mig allerede nu i form af gaver. Og så vil jeg også gerne vide, hvordan jeg bærer mig ad. Og hvilke risici er der - hvilke ubehageligheder kan der eventuelt opstå i efterforløbet?

Er der flere muligheder for, hvordan man kan udføre handlingen? Jeg kan selvfølgelig tage et lån hjem fra kreditforeningen og give børnene af lånet. Er der i øvrigt ikke en eller anden måde at lade lånet hvile i sig selv og undlade at betale renter og afdrag, men i stedet lade gælden vokse. Er det en dyr måde at løse problemet på, og hvis den findes, hvordan bruger man den så?..

BRANCHENYT
Læs også