Styrket dollar

Den amerikanske dollar fik lidt medvind under den første handelsdag i 2003, idet markedet valgte at udnytte den seneste tids svagheder i den toneangivende valuta, og derfor lå dollaren lidt stærkere over for euroen og yennen torsdag eftermiddag.

Dollaren lå lunt i svinget i de tidlige timer godt hjulpet frem af markedsspekulationer baseret på hurtig gevinsthjemtagning, hvilket øgede efterspørgslen på den amerikanske valuta. Men trods skuffende økonomiske data fra eurozonen kunne dollaren ikke fastholde morgentimernes gevinst, og sidst på eftermiddagen var stigningerne reduceret og dollaren lå tæt på mandagens niveau.

Det blev torsdag offentliggjort, at indkøbschefernes tillid til økonomien i euroland (PMI) var faldet til 48,4 i december fra 49,5 måneden før. Faldet i PMI var en skuffelse, idet analytikerne havde spået en fremgang til 49,7. Selv om nøgletallet afveg fra forventningerne, fik det ikke den store betydning for forholdet mellem dollaren og euroen, idet dollarens fremgang var baseret på korte investeringer, da markedet stadig er plaget af bekymringer i forbindelse med den tilspidsede koflikt mellem Irak og USA...

BRANCHENYT
Læs også