Helligdag i USA gav rolig handel

Det japanske aktiemarked faldt tilbage natten til mandag, da investorerne i Tokyo fulgte op på fredagens massive kursfald i New York. De negative vibrationer på børsen i Wall Street og Nasdaq forud for weekenden fik investorerne til at reducere deres porteføljer, og mandag ved lukketid var Nikkei-indekset faldet godt 1,50 pct.

Investorerne var især bekymrede over den seneste regnskabsmeddelelse fra Microsoft i USA, fordi ledelsen i de tilknyttede kommentarer gjorde opmærksom på, at man ikke forudser nogen stigning i investeringerne i informationsteknologi på verdensplan i nærmeste fremtid. Signalet kølnede hurtigt interessen for de mere teknologibetonede aktier i det japanske marked, og blandt de større tabere var Tokyo Electron, der fremstiller udstyr til chipproducenterne.

Men mandagens handel i Tokyo havde også sine vindere, for hen over dagen klarede adskillige bankaktier sig ganske pænt. Endvidere var en fortsat god interesse fra de udenlandske investorer med til at understøtte det japanske aktiemarked...

Læs også