Kort nyt

Tæppefabrik lukkerVIRKSOMHEDER Fra den 30. april er det slut med at producere Egetæpper i Holstebro. Det besluttede tæppefabrikanten tirsdag.

Produktionen af væg-til-væg-tæpperne overtages af fabrikkerne i henholdsvis Herning og Gram. I dag arbejder der omkring 30 på fabrikken i Holstebro, og de mister nu deres job. Fabrikken i Herning skal ikke ansætte flere, mens der bliver plads til 10 flere i Gram. Og de snart tidligere ansatte i Holstebro får førsteret til disse stillinger, oplyser Egetæppers direktør, John Vestergaard. /ritzau/

Erstatning for strømsvigt

ENERGI To strømafbrydelser var så generende for konsulentfirmaet Cowi, at to entreprenørselskaber blev afkrævet en erstatning på over 1,1 mio. kr. Men i Østre Landsret ville dommerne dog kun være med til at pålægge de to ansvarlige entreprenørselskaber en erstatningspligt på 400.000 kr. Strømafbrydelserne fandt sted i 1999 under byggeriet af et nyt kontorhus på nabogrunden til Cowi's hovedkontor i Lyngby. Begge gange sad Cowi's 500 ansatte inaktive hen og stirrede på en sort computerskærm - første afbrydelse varede knap fem timer, mens den anden stod på i knap tre timer. Dertil kommer ekstraudgifter til computersystemer og tabt arbejdsfortjeneste.

..

Læs også