Verdens dyreste adresser

Kontorlejen pr. kvadratmeter er fem gange mindre i København end i London. Til gengæld indeholder danske erhvervslejekontrakten flere kvadratmeter pr. ansat end i andre storbyer, hvor kantiner og toiletter ofte ikke er inkluderet i det lejede areal.

Med en årlig lejeomkostning på ca. 12.000 kr. pr. kvadratmeter inklusiv udgifter til skat og driftsomkostninger er et førsteklasses kontorlejemål i London-bydelen West End stadig verdens dyreste kontoradresse. Det fremgår af en opgørelse over udgiftsniveauet pr. kvadratmeter i 162 af verdens dyreste lokaliteter til kontorlejemål, som den internationale ejendomsrådgivningsvirksomhed CB Richard Ellis har udarbejdet.

Ifølge opgørelsen fra CB Richard Ellis, er de fem dyreste områder i verden uforandret London, det centrale Tokyo, City i London, Tokyo ydre centrale bydel, og Paris, når der skal betales for kontorlejemål. En lavere rente og tendens til global afmatning og faldende lejeudgifter har ikke formået at formindske presset i toppen af skalaen med de dyreste adresser...

Læs også