Faldende dollar

Frygten for en langvarig krig i Irak fik investorerne til at udvikle en udpræget berøringsangst med den amerikanske dollar under mandagens handel. Ud på eftermiddagen var kursen på den amerikanske dollar faldet til 682,45 kr. mod 688,50 kr. forud for weekenden.

Investorerne er et utålmodigt folkefærd, og på nuværende tidspunkt er de begyndt at savne meldinger om allieret fremgang i Irak. Selv om den amerikanske forsvarsminister, Donald Rumsfeld, gentagende gange har pointeret, at kampagnen til afvæbning af Saddam Hussein går som planlagt, vil investorerne gerne se konkrete beviser.

Om dem kniber det efter markedsdeltagernes opfattelse med, for de seneste dage er der ikke kommet nyt om de allieredes fremrykninger i Irak, og det går ud over interessen for dollaren. Investorerne frygter nemlig en langvarig krig, fordi det betyder fortsat usikkerhed i markedet. En langvarig krig vil koste mere og samtidig øge usikkerheden blandt amerikanerne og derved mindske deres lyst og evne til at bruge penge...

BRANCHENYT
Læs også