Pæne stigninger i aktiemarkedet

Investorerne i det hjemlige marked var ikke i tvivl om, hvor kurserne skulle hen onsdag, for efter de seneste meldinger fra Den Persiske Golf steg håbet om en snarlig afslutning på krigen, hvilket løftede niveauet.

Ifølge militære kilder havde de allieredes tropper genoptaget fremrykningen mod Bagdad, og det fik flere markedsdeltagere til at gætte på, at det afgørende slag var nært forestående. Muligheden for at få afsluttet krigen i Irak opmuntrede investorerne i såvel ind- som udland, og sammen med de andre børser i Europa kørte niveauet op, så KFX-indekset sluttede 5,10 point højere i 192,32.

Novo Nordisk kom gennem onsdagen i fornem stil, da flere investorer mente, at aktien var faldet nok på det seneste og trængte til et lille skub opad. Ud over korrektionerne blev interessen for Novo Nordisk stimuleret af den styrkede amerikanske dollar, der øgede værdien af den danske medicinalkoncerns engagementer i USA. Sidst på eftermiddagen var kursen på Novo Nordisk steget til 228 kr. - 7 kr. over slutkursen dagen forinden...

BRANCHENYT
Læs også