Nordea spreder sig

Nordea Invests europæiske small cap afdeling forfølger grundlæggende den tematiske investeringsproces og er samtidig udpræget stock pick-orienteret.

Den tematiske tilgang betyder bl.a., at porteføljen er orienteret mod vækstselskaber. Man tager udgangspunkt i det enkelte aktievalg, som inspireres af et antal overordnede temaer, og skeler i porteføljesammensætningen i nogen grad til sektorvægtene, men kun i meget begrænset omfang til de geografiske vægte. Porteføljen består i dag af knap 70 papirer, idet antallet i takt med den øgede usikkerhed og volatilitet i markedet er øget fra ca. 55 papirer.

»Hedgefondenes tilstedeværelse har forstærket udsvingene for enkeltpapirer, og derfor vælger vi i dag oftere at sprede risikoen inden for en sektor på flere papirer for ikke at blive for kraftigt påvirket af overreaktioner i enkelte aktier,« siger Portfolio Manager Thøger Svendsen, Nordea Invest. Fra årsskiftet ligger afdelingen på niveau med sit europæiske small cap- benchmark, som er faldet ca. 2 pct. point mindre end MSCI Europe...

BRANCHENYT
Læs også