Krigstrommerne styrer

Krigen i Irak kører hele tiden i baggrunden, og i begyndelsen af ugen havde investorerne mere eller mindre indstillet sig på, at udviklingen omkring Den Persiske Golf stod i stampe. Det skabte frygt for en langvarig krig, som kunne hensætte virksomhederne og forbrugerne i uvished en rum tid endnu, og efterfølgende faldt aktierne markant.


Onsdag indtraf så en vis forløsning, da militære kilder oplyste, at koalitionens tropper havde omringet en vigtig by syd for Bagdad, hvorefter tropperne havde genoptaget deres fremrykning. Nyheden sendte øjeblikkelig aktiebørserne på optur, fordi onsdagens fremrykning måske kunne betyde, at det afgørende slag var nært forestående, og at krigen herefter kunne bringes til ophør.

Tilbagegang og modstand for de amerikanske og britiske tropper er et minus for aktiemarkederne, mens fremgang og nye erobringer er et klart plus for stemningen på børserne. Investorerne vil nemlig gerne have krigen overstået så hurtigt som muligt, fordi det måske kan bane vejen for mere normale tilstande på børserne og derved sørge for det nødvendige brændstof til at trække aktierne op...

BRANCHENYT
Læs også