Stigninger før weekenden

Det danske aktiemarked trådte vande fredag formiddag, men ved middagstid vågnede investorerne op til dåd, hvorefter KFX-indekset trak opad. Godt hjulpet af udviklingen på de internationale børser vandt de hjemlige aktier højde, og fredag ved lukketid blev den ledende aktieindikator opgjort til 196,58 - 2,28 point over niveauet dagen forinden.

Selv om intet er afgjort endnu i Irak, så var en stribe investorer fredag overbeviste om, at krigen stod foran sin afsluttende fase. Det var specielt nyheden om, at koalitionens tropper havde indtaget lufthavnen i Bagdad, der tændte håbet om en hurtig afslutning på krigen i Irak, og efterfølgende steg humøret mange steder. Flere politikere advarede dog mod at tage glæderne på forskud, men det kunne ikke ødelægge den optimistiske stemning.

I fredagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten kunne investorerne læse, at TDC var tæt på at købe teleselskabet Telmore for 500 mio. kr. Nyheden skærpede, ifølge handlerne, investorernes appetit på TDC-aktien, og sidst på eftermiddagen var den steget til kurs 170,50 - 3 kr. over torsdagens slutkurs...

BRANCHENYT
Læs også